Cold Challenge
arrow_drop_up arrow_drop_down

Helaas, de inschrijving voor de Cold Challenge is gesloten.

Wil jij op de valreep nog meedoen? Mail je verzoek naar hello@verie.nl en ik kijk wat ik voor je kan doen.

Het is nog fijner dan ik dacht! Na deze 21 dagen weet ik zeker dat ik doorga met koud afdouchen. Ook als het buiten - 20 is! 

Lavinia Cooks

Wat gaan we doen?

Wat we gaan doen is heel simpel. Nou ja, in theorie dan. Mentaal kan het wat lastiger lijken. Want gedurende 21 dagen – dus 3 weken – daag ik je uit om koud af te douchen. Dat wil zeggen: je pakt gewoon de dagelijkse warme douche zoals je gewend bent. Vervolgens draai je de douche voor je de kraan afsluit nog even op koud. En dat doen we elke week een stukje verder een een stukje langer. Tot je het een tijdje vol kunt houden zonder al gillend weg te willen rennen.

Brrr…?

Ja, kkkkkoud… Ik hoor je denken… Maar echt, het gaat meevallen. Ik heb bewust gekozen om dit nu te doen, wanneer de kraanwatertemperatuur wat hoger ligt dan hartje winter. Bovendien ga je het koud douchen aan de hand van tips die ik je stuur, heel geleidelijk opbouwen. Ik vind de weg naar de koude douche toe namelijk misschien nog wel belangrijker dan het koud douchen zelf.

Waarom meedoen?

Onderzoek en ervaringen wijzen uit dat een koude douche vele positieve effecten heeft op de fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast geeft het je echt een energetische boost als je ’s ochtends onder de koude douche vandaan komt én kan je met een koude douche geleidelijk trainen om beter bestand te zijn tegen de kou. Heel handig als je in de winter last hebt van wintertenen en ijsvingers!

De voordelen in een notendop:

Beter bestand tegen kou

Boost in je zelfvertrouwen

Stimuleert je gezondheid

(nog) Lekkerder slapen

Met energie opstaan

Zachte huid en haar

En niet alleen dat, want de Cold Challenge is zoveel meer!

Wat ga je tijdens de Cold Challenge nog meer ontdekken?

  • Hoe onzinnige overtuigingen jou niet langer van fijne dingen hoeven weerhouden
  • Hoe je winstgevende routines inbouwt in je leven
  • Hoe je liefdevol door weerstand breekt (geen force, wel power!)
  • De enorme intelligentie van ons lichaam
  • Simpele ademtechniek voor meer rust in lijf en hoofd
  • De connectie met je lijf en hoe je hier echt naar luistert
  • En natuurlijk: de kracht van kou! Niet alleen uit een boekje, maar juist door het te ervaren.
Ik ben er klaar voor!

Hoe werkt het?

Schrijf je in via een klik op de button en je ontvangt een bevestiging van deelname in je mailbox. Vervolgens krijg je vanaf de start van de Challenge op 6 september toegang tot de online omgeving waarin elke nieuwe week een weekopdracht beschikbaar komt die jou gaat helpen. Daarnaast zal ik je gedurende de weken extra berichten sturen met aanmoedigingen, interessante weetjes en natuurlijk nog meer tips & tricks om te dealen met kou! Bovendien ontvang je elke werkbladen met elke week een nieuwe verdiepende opdracht en een invulsheet waarop je jouw ervaring met de koude douche kunt noteren. Het uit je comfort zone stappen gaat namelijk een spiegel zijn voor hoe jij omgaat met lastige situaties. En daar kun je heel veel van leren!

De ervaringen van eerdere deelnemers:

Vanochtend ging mijn wekker al om kwart voor 5! Normaal zou ik daar heel veel moeite mee hebben, maar na de koude douche was ik direct klaarwakker en voelde ik me energiek. Ook heb ik veel minder last van een vastzittende nek.

Fleur

Ik ben iemand die heel snel piekert en het koude water dwingt je om in het hier en nu te zijn en te accepteren wat is. Dat helpt me weer bij andere dingen in het leven. Bijvoorbeeld bij warm of koud weer. Daar klagen mensen snel over, maar ik denk nu “oké, accepteren, het is gewoon zoals het is”.

Eline

Dankzij het koude afdouchen heb ik elke ochtend een fris en wakker gevoel. Ook merk ik echt dat ik meer energie heb en ben ik nu zeker iets minder bang voor de kou.

Hannah

Ik dacht dat ik echt een koukleum was! Na de Challenge blijk ik beter tegen kou te kunnen dan gedacht, ik heb meer energie en merk dat mijn nagels sterker zijn geworden.
Bregje Boer
Ik douchte al weleens koud, maar nu had ik elke dag een smile in de ochtend nadat ik de douche op koud zette. Mooie reminder hoe eenvoudig heerlijk het is om de dag te starten met een lach en een beetje gek doen.
Charleen Dedden
Ik ga niet meer warm douchen (of ik moet het dan wel heel koud hebben, en ik zal dan nog koud naspoelen). Ook super leuk dat ik heb geleerd hoe belangrijk je ademhaling heel is (niet alleen tijdens het koude douchen maar de hele dag door).
Gretha Nouwen

Bonus: eenvoudige oefeningen met ijs

Geen ijsbaden, niks roekeloos. Gewoon simpele, grappige oefeningen die iedereen kan (mits je thuis een vriezer hebt en van die bakjes waarmee je ijsklontjes maakt). Als je zin hebt hè, want niks moet tijdens deze Challenge. We gaan juist heel goed leren luisteren naar ons lichaam.

Helaas, de inschrijving voor de Cold Challenge is gesloten.

Wil jij op de valreep nog meedoen? Mail je verzoek naar hello@verie.nl en ik kijk wat ik voor je kan doen.
Deze website gebruikt cookies