24 oktober 2018 

De betekenis van Angel Numbers en de magie van getallen

Een tijdje geleden had ik een gesprek met mijn lieve vriendin Sandra over de kracht van getallen. Het was iets waar ik al eerder van had gehoord, maar nooit zo in geloofde. Tot op dat moment. Mijn gesprek met haar en wat er uit volgende, veranderde alles…

Sandra vertelde dat ze een bijzondere band heeft met het nummer 7. Nu vond ik het sowieso opvallend dat ze compleet ongepland steeds met 7s in aanraking kwam. Boekte ze een hotel, dan kreeg ze een kamernummer met 7s. Zocht ze een nieuwe woning op Ibiza (waar ze een tijdje verbleef), dan gebeurde het dat haar adres een huisnummer 7 had. En zo vloog ze vaak in een Boeing 737. Maar goed, dat is dan misschien weer niet zo verrassend.

Angel Numbers: bijzondere getallen

Ik herinnerde me dat ik als kind een connectie had met de getallen 2222. Toen ik 14 was overleed geheel onverwacht mijn moeder. In de maanden hierna was ik ’s avonds ontzettend bang om te gaan slapen. Ergens vreesde ik dat ook ik niet meer wakker zou worden en dat ‘de dood’ – die voor mij op dat moment een eng en tastbaar monster was geworden – terwijl ik sliep mijn slaapkamer binnen zou komen. Ik sloot toen de deal met mezelf dat ik pas kon gaan slapen als ik op mijn wekker het tijdstip 22.22u had gezien. Ergens gaven die getallen mij een gerust gevoel.

Na het gesprek met Sandra besloot ik daarom de betekenis van de getallen 2222 op te zoeken in de zogenaamde Angel Numbers. Dit zijn getallen die volgens verhalen worden aangewend door engelen, om zo te kunnen communiceren met het aardse leven. Hun stemmen zijn namelijk zo licht dat wij mensen deze niet kunnen horen. Maar getallen zijn universeel en zo kunnen ze toch met ons ‘praten’.

Een van de meest bekende vertolkers van deze Angel Numbers is Doreen Virtue. Een medium die gechannelde boodschappen van engelen doorgeeft (inmiddels heeft ze alleen nog maar een band met Jezus, maar ooit waren het er meer). Doreen heeft hier boekwerken van volgeschreven. Op de website van Nieuwetijdskind vond ik haar vertaling van 2222:

22:22:

Heb vertrouwen, alles zal goedkomen.

Maak je nergens zorgen over, want deze situatie is zich voor alle betrokkenen prachtig aan het oplossen.

2: Heb geloof en moed. Je gebeden worden bewaarheid, ook al is dat nog niet zichtbaar.

Helpende boodschappen

Ik zal eerlijk zijn… toen ik dit las, sloeg ik stijl achterover. Niet zozeer omdat ik direct geloofde dat engelen mij deze getallen toezonden. Maar omdat ik precies dit de helpende boodschap was ik die op dat moment zocht en ik zonder dit te weten, juist uit deze getallen een gerust gevoel haalde. Iets in mij wist op dat moment blijkbaar meer dan ik rationeel kon verklaren.

De laatste tijd ben ik dus meer een meer aan het letten op de boodschappen die getallen mij kunnen geven. Het valt me op dat mijn bewustzijn gedurende aaneengeschakelde perioden steeds dezelfde getallen oppikt. Op dit moment zijn dat 1313 en 1314 (ik zie bijna elke dag op dit tijdstip de klok een minuut verdergaan). Opvallend vind ik dat de vertaling die erbij hoort, heel erg past bij waar ik op dit moment mee bezig ben.

1313

Wees bereid je persoonlijke spiritualiteit in nieuwe en uitdagende manieren uit te dragen en zoek naar kansen voor creatieve expressie, vanuit het hart. Gebruik je natuurlijke interesse, talenten en persoonlijkheid om mensen vreugde te brengen en vooruit te helpen.

1314

Laat negatieve angsten, twijfel en zorgen gaan en vertrouw erop dat je op het juiste pad bent. Stap met lef naar voren. De engelen moedigen je aan en geven je de kracht om je zielsmissie met passie en doelgerichtheid te leven. 

Wil je meer lezen over angel numbers en de betekenis van specifieke nummers opzoeken, bezoek dan deze website

Mijn betekenis van spiritualiteit

Het proces dat deze getallen aangeven is precies waar ik op dit moment middenin zit. Na jaren het gevoel te hebben gehad van niet weten wie ik was en wat ik wilde, zie ik het nu super helder en voel ik aan alles dat ik op het juiste pad ben. Tijdens een Mastermind meeting die ik vorige week had met andere ondernemers en mijn mentor Maaike Bruggeman, kreeg ik ook het inzicht dat ik meer lef mag gaan tonen om dit pad ook echt te gaan ownen. En dat dit pas ALLES te maken heeft met het omarmen van mijn spiritualiteit.

Mensen om me heen zien mij eigenlijk al lange tijd als spiritueel persoon. Maar gek genoeg had ik zelf behoorlijke weerstand op dit woord, omdat ik het associeerde met zweverigheid en tevens een gevoel van onveiligheid (ik ben hier in het verleden namelijk ook vaak zat belachelijk over gemaakt). Inmiddels begrijp ik dat spiritualiteit een heel andere betekenis heeft dan mijn ‘angstbeeld’. Het is puur een term om aan te geven dat je bezield leeft, vanuit onvoorwaardelijke liefde, en dat je je bewust bent van je zingeving en de betekenis die je aan het leven geeft.  Iets wat ik altijd al heb gedaan, maar waar ik nu pas echt met liefde naar kan kijken.

De kracht van magie

Je hoeft niet in magie te geloven om de magie in dingen te zien

Zo hoeft spiritualiteit alles behalve zweverig te zijn. Dingen zijn zo echt als de betekenis die je er zelf aan geeft. De grap is ook dat je niet in magie hoeft te geloven om de magie in dingen te zien. Juist het besef dat er dingen op je pad komen die je niet had kunnen voorspellen, ‘magische’ tekens die je helpen duiden wat je op dat moment ervaart of nodig hebt, een vertrouwen in synchroniciteit en dat dingen gebeuren met een reden, kunnen je rust geven binnen de veranderlijkheid die het leven kenmerkt. En is dat niet waar het om gaat?

Dit vertrouwen geeft mij kracht. En het gaf me (onbewust) al kracht in de tijden dat mijn hele wereld instortte. It’s what keeps us going. En het is wat ervoor zorgt dat we prachtige dingen kunnen doen en elke tegenslag kunnen overwinnen.

Hoe kijk jij naar spiritualiteit? Ben je het eens met mijn definitie? Ik ben heel benieuwd!

Judith Bindels
Door

Judith Bindels

op 26 Oct 2018

Wat een mooie blog! Het deed me denken aan een boek wat ik ooit las van Joseph Jaworski "Synchroniteit: de innerlijke weg naar leiderschap". Echt een aanrader, over de "toevalligheden" in je leven als je op het juiste pad zit.

Verie
Door

Verie

op 27 Oct 2018

Thanks Judith! Dat boek ken ik niet, maar klinkt super interessant. Ga ik opzoeken!

Reactie plaatsen