24 augustus 2022 

De magie van 'Zijn in het hier en NU' met Lincy Vertelt

Hoe zou het voelen om compleet in het nu te zijn? Om gebeurtenissen niet te bestempelen als zijnde pijn of iets anders? Om niet in alles een bepaalde staat van Zijn na te streven, maar gewoon te voelen wat NU is. Observeren wat zich aandient. En daarin kunnen Zijn. Constant in beweging te zijn, te veranderen en daar volledig oké mee zijn. Kunnen surfen op de golven van het leven, zoals mijn gast van deze week zo prachtig zegt. Een bijzondere aflevering over nergens naartoe hoeven gaan, maar alleen maar hier en nu te zijn! 

Want deze week ga ik in gesprek met Lincy. Op haar website lincyvertelt.nl deelt zij magische blogs over, zoals zij zegt, De Leven. Hoe zij haar aardse vorm, haar poppetje door dit magische leven navigeert. Haar invulling aan de werkelijkheid geeft. Hoe zij in het nu leeft. Toen Lincy een ongeluk kreeg veranderde haar perceptie van de werkelijkheid. Waardoor ze ineens besefte dat de dingen niet zijn zoals ze zijn, maar zijn zoals wij ze zelf zien. En dat wij die realiteit dus ook kunnen veranderen. Ze gooide haar perceptie van haar werkelijkheid volledig om en leeft nu een heerlijk leven in het nu! Waarin ze geen stempels heeft, alles en iedereen is en volledig mee kan gaan in wat zich dan ook maar aandient. En dat is precies waar deze aflevering over gaat. 

Leven in het nu 

Hoe kunnen wij als aardse wezens compleet in het nu zijn? Zonder bezig te zijn met wat er zou kunnen gebeuren of schaamte te voelen over het verleden. Gewoon ‘zijn’ en je daar helemaal oké in voelen. Daar ga ik uitgebreid met Lincy over in gesprek. Want elke keer als ik haar spreek dan voelt het alsof zij een diepere wijsheid en waarheid spreekt.

 Levensveranderend auto-ongeluk 

Lincy's bijzondere en in mijn ogen super heldere perceptie op het leven (en het AL) heeft zich geleidelijk aan gevormd nadat ze een heftig auto-ongeluk meemaakte. We hebben het over haar ongeluk en hoe dit haar leven veranderde. Hoe ga je ermee om als je niet meer kunt voldoen aan de verwachting van de Westerse maatschappij omdat je lichaam dat niet meer toelaat? Als dan alle gevoel van veiligheid verdwijnt en je weer op zoek moet naar echte veiligheid?

Loskomen van conditionering 

Lincy vertelt over dat ze erachter kwam dat ze, hoewel ze dacht lekker te functioneren, 25 jaar in fight, flight or freeze mode zat. Zo praten we over conditionering, coping mechanisms die daaruit voortvloeien en hoe zij daarvan los kwam. Oftewel: ons brein en hoe je je brein elke keer weer een nieuw verhaal kunt vertellen. Hoe daardoor je realiteit verandert. Van martelaarschap naar volop genieten van dit magische leven. 

Verder hebben we het over het niet bestaan van tijd, of eigenlijk het überhaupt niet bestaan van wat dan ook. Hoe alles, elke emotie, elk gevoel, eigenlijk hetzelfde is, maar wij als mens er labels op hebben geplakt waardoor het lijkt alsof alles iets is. Hoe iedereen een andere perceptie van de werkelijkheid heeft. En waar komt ons pijn en lijden vandaan? Als we er dan voor kiezen dat pijn en lijden bestaat. 

Oh, goodness, dit en nog zoveel meer hoor je in deze prachtige aflevering! Vanuit mijn perceptie van de werkelijkheid, dan hè? ;-) Dus ik nodig je uit er lekker voor te gaan zitten en er de tijd voor te nemen. Een gesprek vol brainloops, brainhacks, realiteiten die niet bestaan, kwantumfysica en vooral enorm veel Lincy wijsheid over de leven! 

Ik ben heel benieuwd wat je van deze aflevering vond! Spread the light! Ik zou het super tof vinden als jij je grootste go to’s uit deze aflevering met me deelt. Misschien zijn er ook mensen in je omgeving die hier iets aan hebben. Deel jouw inzicht via social media en tag me vooral, zodat ik jouw ripple weer kan verspreiden! 


Timestamps van alle highlights vind je in de shownotes van jouw favo podcast platform.


Reactie plaatsen