03 augustus 2022 

De yin en yang van business: in gesprek met Liesbeth Besamusca

Deze week een interview met business coach Liesbeth Besamusca. Liesbeth en ik gaan way back, toen we beide nog in de online marketing werkten. Vorig jaar namen we samen een podcast op. ‘Niet ons beste werk!’ vonden we zelf. Dus dat mocht over. En zoals het Universum dan heel mooi laat zien, is alles in divine timing. 

Want in dit gesprek hoor je hoe Liesbeth nu in een prachtige fase van ondernemen zit waarin ze tijdens de lockdown enorm veel inzichten kreeg over haar bedrijven. En ik zeg bedrijvEN, want Liesbeth had er maar liefst drie onder haar hoede. Totdat ze ook leerde; juist door iets weg te halen komt er weer flow. Dat je mag versimpelen in plaats van altijd iets toe te voegen. Dus besloot ze om twee bedrijven los te laten en te doen waar haar hart écht ligt: The School of Business Growth. Waarin zij ondernemers het echte ondernemersspelletje leert spelen naast hun superpowers. 

Noodzaak als drijfveer in je business 

Wat heeft Liesbeth dit besluit doen maken? We hebben het over bittere noodzaak als drijfveer. Wat zijn hier de voor- en nadelen van? Door een ongeluk werd Liesbeth gedwongen het beste uit zichzelf en haar business te halen om te kunnen overleven. Ze vertelt hoe dit ervoor zorgde dat ze anders naar haar business ging kijken en hoe zij en haar man de rollen kostwinner rol omdraaiden. Hoe was dit voor hen beide en verliep die switch dan direct soepel? En wat gebeurt er met je drive als de noodzaak om te overleven wegvalt? Als je vanuit een comfortabele basis stappen wilt zetten. Blijf je dan überhaupt wel in beweging? 

Moeten versus ont-moeten 

We praten ook over constant doorgaan met wilskracht versus in flow mee durven gaan. Als je altijd gewend bent om als een soort treintje door te denderen en al je ideeën uit te rollen. Om nu in een proces te zitten waarin je juist de touwtjes laat vieren en in vertrouwen in de flow van het leven stapt. Hoe ervaart een powerhouse als Liesbeth het verzachten en ont-moeten? 

Een prachtig interview vol synchroniciteiten, over aankijken van angsten, kunnen ontvangen als ondernemer. En ook nog een blik op hoe onze (voor)ouders onze realiteit hebben gecreëerd en wij die van onze kinderen weer compleet anders kunnen creëren. En waar ziet Liesbeth zichzelf over 5 jaar? Yep, wederom van alles wat. Dus genoeg inspiratie en waardevolle inzichten die Liesbeth je mee kan geven! 

Heeft deze podcast jou een mooi inzicht gegeven? Spread the light! Ik zou het super tof vinden als jij je grootste go to’s uit deze aflevering met me deelt. Misschien zijn er ook mensen in je omgeving die hier iets aan hebben. Deel jouw inzicht via social media en tag me vooral, zodat ik jouw ripple weer kan verspreiden! 


Timestamps van alle highlights vind je in de shownotes van jouw favo podcast platform.

Reactie plaatsen