18 augustus 2023 

'Hoe te blijven vertrouwen in tijden van schijnbare onmogelijkheid' - met Kim van Rijn

In deze podcast episode praat ik met Kim van Rijn. En mocht jij nou een diepe wens hebben, hem voelen, zelfs wéten dat het komt, maar in je huidige realiteit lijkt niks erop te wijzen dat jouw wens uit gaat komen? Dan is deze voor jou. In dit bijzondere gesprek vertelt Kim over haar kinderwens en de reis die zij hierin aflegt. Het is een reis waarin Kim heel duidelijk de eindbestemming voor ogen heeft, maar waarin niet duidelijk is hoe lang het nog zal duren voordat ze op deze bestemming zal aankomen. Toch heeft zij volledig het vertrouwen dat dit wel het geval zal zijn! 

Misschien niet in de vorm die zij voor ogen had. Maar echt. Geen valse hoop, maar een rotsvast vertrouwen in het leven en de oneindige mogelijkheden die bestaan. Een kwetsbare en oh zo inspirerende reis die ze wel al met haar naasten heeft gedeeld, maar nog nooit breder naar buiten heeft gebracht. Ik ben dan ook super dankbaar dat Kim dit  kwetsbare en toch ook krachtige verhaal via mijn podcast als eerste heeft willen delen!

Een kinderwens

Een tijdlang ervaarde Kim niet echt dat ze kinderen wilde hebben. Totdat ze haar huidige partner leerde kennen. Al snel kwam er een gezamenlijke kinderwens. Hun reis was begonnen! Alleen verliep deze niet zoals ze zelf in gedachten hadden...

Vervroegde overgang en ICSI

Eerst leek er niet zoveel aan de hand. Zoals veel stellen vaak beginnen aan hun reis naar een nieuw leven met kinderen, was Kim ervan overtuigd dat de natuur haar ding zou doen. Zij en haar partner waren beiden gezond, aten gezond en sportten regelmatig. Dat moest wel lukken! Toch bleek na 1,5 jaar dat de natuur nog niet haar ding had gedaan. Toen ze gingen uitzoeken hoe het kwam dat hun kinderwens maar niet tot vervulling leek te komen, kwam Kim er achter dat ze in de vervroegde overgang zat. Haar wereld stortte ineen. 

Want hoe ga je dan om met je kinderwens? En wat doe je als je enige optie ineens is om een traject met heftige hormoonbehandeling te doen, terwijl je hebt gezegd dat nooit te willen doen? In haar openhartige verhaal vertelt Kim hoe zij de beslissing maakte om toch over te gaan op ICSI (IUI en IVF konden al niet) én te vertrouwen op het toedienen van niet lichaamseigen middelen. Hoe ze kijkt naar wetenschap en de natuur haar gang laten gaan.

Tegenslagen en levenslessen

Ondanks heftige tegenslagen, wist Kim zich elke keer weer te herpakken. Ze bleef niet alleen hoop houden. Sterker nog: tot op de dag van vandaag voelt ze dat haar wens toch in vervulling zal gaan. Hoe? Dat weet ze nog niet. Maar ze wéét dat het zo gaat zijn. En met dit vertrouwen in de hand kijkt ze met open vizier naar de toekomst. In ons gesprek deelt ze haar prachtige kijk op het leven en hoe ze een patroon van contrasten ontdekte die haar hielpen belangrijke levenslessen te leren. Waar ook jij je voordeel mee kunt doen.

Klachten van de vervroegde overgang

We bespreken wat, naast het niet vervullen van een kinderwens, de vervroegde overgang nog meer met zich meebrengt en hoe Kim daarmee om gaat. En hoe ze dit hele proces en haar lessen heeft kunnen doortrekken in haar bedrijf. Hoe ze juist helderheid kreeg uit alle gebeurtenissen en zo een retreat organiseerde die helemaal klopt met wie ze is. 

En dan hebben we het ook nog over hoe we het leven als speeltuin kunnen zien. Wat de kracht van écht loslaten is en je open durven stellen voor het niet weten. Een heleboel om te luisteren dus! Een inspirerend, en mega openhartig gesprek. Take a seat, wat drinken, een dekentje en enjoy! 

Spread the light: share this story!

Heeft deze podcast jou een mooi inzicht gegeven? Spread the light! Ik zou het super tof vinden als jij je grootste go to’s uit deze aflevering met me deelt. Misschien zijn er ook mensen in je omgeving die hier iets aan hebben. Deel jouw inzicht via social media en tag me vooral, zodat ik jouw ripple weer kan verspreiden! 

Timestamps van alle highlights vind je in de shownotes van jouw favo podcast platform.

Reactie plaatsen