05 december 2022 

'Money, magic en magnetic presence' met Jessica de Kam (podcast)

Oh, you are in for a treat, deze aflevering! Ik heb nog nooit een podcast opgenomen waarin ik gewoon niet meer wist wat ik moest zeggen, maar wel voelde: dít is waar- en wijsheid! Een gesprek waarin we zo hoog viben dat de techniek ermee op hield en we beide wisten: dít is iets speciaals! Een podcast aflevering en energetische transmissie in één! Ik neem je mee in een fantastisch en uniek gesprek met Jessica de Kam. Over geld, vrouwelijk leiderschap en de innerlijke creatiekracht (magic en magnetic presence) die wij als vrouwen bezitten. Een gesprek dat je niet hoeft te be-grijpen, maar mag voelen in je lijf. Dus ga lekker zitten en laat het gewoon binnenkomen. Ik ben heeeeel benieuwd hoe je dit ervaart!

Nieuw vrouwelijk leiderschap en geld 

Met haar bedrijf helpt Jessica vrouwen weer in contact te komen met hun ware creatiekracht. Ze vat dit ook wel samen onder de noemer nieuw vrouwelijk leiderschap, of belichaamd leiderschap. Jessica had in haar carrière al veel te maken met leiderschap. Ze gaf leiding in verschillende organisaties en hoorde ook van alle kanten dat zij dit super goed kon. Toch voelde ze ergens dat dit niet bij haar paste. De laatste jaren is ze vanuit het tot dan zo geijkte 'hoofd-pad' van met name veel ratio een 'she-path' gaan lopen waarin intuïtie, gevoelsleven en het lichaam een steeds grotere rol gingen spelen. Hieruit ontstond voor haar een flink opleidingspad met healing, embodied coaching en systemisch werk als belangrijke tools. 

Moederschap

Dat she-path nam steeds krachtiger vormen aan toen Jessica moeder werd. In ons gesprek vertelt Jessica hoe het moederschap haar weer in contact bracht met haar ware creatiekracht. Hoe haar womb space geleidelijk aan op zo’n hoge frequentie begon te trillen dat ze direct voelde dat haar oh zo ratio-gestuurde baan niet meer was wat ze te doen had. En dat ze - mede dankzij een laatste zetje in de recente coronajaren - voluit mocht gaan met haar eigen bedrijf. 

Creatiekracht vanuit je baarmoeder

Het is Jessica’s passie en missie om geld en leiderschap weer in handen van de vrouwen te krijgen. Want wat zij weet en heeft gemerkt, is hoe krachtig onze eigen creatiekracht vanuit onze baarmoeder en bekkenbodem is. Dat vrouwen al een kwantumveld ín zichzelf bezitten en vanuit dit veld moeiteloos alles wat wat ze willen, kunnen manifesteren. Dat vrouwen de aantrekkingskracht van hun baarmoeder mogen aanspreken en hoe moeiteloos en immens krachtig dat gaat. Iets wat ik in dit gesprek letterlijk voelde. Mindblowing! Dat is dan ook waar we het uitgebreid over hebben in deze aflevering. Want hoe zit dat dan precies en hoe krijgen we weer contact met ons eigen kwantumveld? 

Geld manifesteren

Ook praten we over geld en het manifesteren ervan. Over waarom dat bij vrouwen over het algemeen zoveel moeizamer lijkt te gaan dan bij mannen (kijk maar eens naar de financiële wereldtop: het gros van het geld in de wereld is in handen van mannen). Jessica legt uit wat de oorspronkelijke energie van geld is en dat mannen en vrouwen een heel andere manier van hiernaar kijken én het verzekeren hebben. Dat de manier waarop ons nu vaak wordt geleerd, namelijk bewust manifesteren met de Wet van Aantrekkingskracht, voor vrouwen niet de meest geijkte manier is (spoiler alert: there is a better one!). En hoe het patriarchaat een rol speelt in hoe en wat wij als vrouwen manifesteren. 

Moeders en geld

Wist je trouwens dat onze relatie met onze moeders ook alles te maken heeft met het manifesteren van geld? Ook hier gaan we uitvoerig op in tijdens deze episode. Hoe moederliefde, het eren van je vrouwenlijn en het erkennen van wat je hebt gemist in de relatie met je moeder je juist kan helpen openstaan om te ontvangen. 

Dit en nog zoveel meer magie hoor je in deze aflevering. Het is haast niet in woorden te vatten. Ik kan eigenlijk niks anders zeggen dan dat je echt even voor deze aflevering mag gaan zitten, de tijd nemen en voelen wat de energie met je doet. Want voor mij was het een crazy mindblowing ervaring! Laat je meenemen in Jessica’s fascinerende kijk op het nieuw vrouwelijk leiderschap, de magie van het vrouwelijk lichaam, hoe het patriarchaat onze kracht heeft weggeslagen en hoe wij die kracht ook weer voor onszelf kunnen terugnemen en onze magnetic presence kunnen claimen. 

Heeft deze podcast jou een mooi inzicht gegeven? Spread the light! Ik zou het super tof vinden als jij je grootste go to’s uit deze aflevering met me deelt. Misschien zijn er ook mensen in je omgeving die hier iets aan hebben. Deel jouw inzicht via social media en tag me vooral, zodat ik jouw ripple weer kan verspreiden!

Handige links:

Je kunt je hier inschrijven voor de gratis online thuisretraite van Jessica: https://jessicadekam.nl/?page_id=41201

Wil je meer informatie over Jessica’s Deep Dive, check: https://jessicadekam.nl/?page_id=38367 

Je kunt Jessica ook vinden op Instagram: https://www.instagram.com/jessicadekam/

Reactie plaatsen