Zo kom je van koude handen en voeten af! (Handige oefening)

Zo kom je van koude handen en voeten af! (Handige oefening)

Veel mensen hebben in de winter last van wintertenen of ijsvingers: vingers of tenen die bij blootstelling met kou helemaal wit en pijnlijk worden. Op zich niets om je zorgen over te maken. Toch kan het erg vervelend zijn als het heel lang duurt voor je handen/voeten ontdooien nadat je even buiten bent geweest. Of wanneer je continue koude voeten hebt, zelfs als in huis de verwarming aan is. Daarom deel ik in dit artikel een oefening die uitermate geschikt is om wintertenen (en koude voeten) en ijsvingers (en koude handen) mee weg te trainen. Het is een perfecte manier om de doorbloedingen in deze delen van je lichaam te verbeteren!

Benodigdheden:

  • 2 teiltjes
  • lauwwarm water
  • koud water
  • ijsblokjes
  • handdoek
  • timer

Hoe werkt het?

Neem de twee teiltjes. Vul een teiltje met lauwwarm water en een teiltje met koud water en een aantal ijsblokjes, om het water goed te koelen. Plaats de teiltjes naast elkaar op de grond. Zet de timer op 5 seconden en doe je handen of voeten (kies waar je aan wilt werken) in het teiltje met lauwwarm water. Vervolgens doe je je handen of voeten gedurende dezelfde periode in het teiltje met ijswater. Herhaal deze routine gedurende een halve minuut. Herhaal deze oefening een tijdje dagelijks, tot je effect begint te merken. Dit merk je overigens het duidelijkst wanneer de dagen wat kouder zijn of je de verwarming in huis niet extreem hoog zet. Zijn je handen en voeten op een gegeven moment erg gewend aan het koude water, dan kan je de wisselbaden geleidelijk iets langer doen. Let op, bouw langzaam op. Je hoeft hierin niks te forceren.

Extra tip:

Deze oefening kan je ook onder de douche doen met je gehele lijf. In plaats van enkel koud afdouchen, zet je de kraan na de koude douche weer op warm, enzovoorts. Deze methode kan heel fijn zijn om je doorbloeding te verbeteren, evenals bij stijve spieren. Heb jij de oefening gedaan? Laat me vooral weten hoe het is bevallen!
Reactie plaatsen