26 oktober 2021 

Wow, ik voel me echt veilig! (Healing Story)

In de sessies die ik geef (zowel mijn 1:1 sessies als mijn workshops), weet ik vooraf nooit hoe het gaat lopen. Ik werk intuïtief en inmiddels heb ik geleerd dat hoe meer ik me overgeef aan het proces, hoe mooier de resultaten. Dit maakt echter dat het lastig uitleggen is wat ik precies doe. In de Healing Stories vertel ik de verhalen van de prachtige zielen die ik help om te stralen zoals het bedoeld is. Vandaag het verhaal van Mijke (ik heb toestemming dit verhaal te delen met haar echte naam) die bij me kwam, omdat ze zich na 24 jaar eindelijk eens écht veilig wilde voelen in haar lichaam. 

"Wow, ik voel me écht veilig." 

Zegt ze - een tikkeltje verbaasd - als ze na de sessie op de bank gaat zitten. 

Vooraf hadden we haar intentie bepaald. Ingetuned op haar diepste verlangen. Ze wist dat ze zich na 24 jaar nu eindelijk eens écht veilig wilde voelen in haar lichaam. Dat lichaam waar ze zo lang niet in wilde zitten. Dat te beperkend leek voor het Licht dat ze is. En dat ze daardoor behoorlijk veel geweld kon aandoen. 

Even terug naar die sessie.

Terwijl ze zich hiervoor installeert op mijn behandeltafel en haar geest zich openstelt voor wat ze wilt, voel ik de energie onder mijn handen verstarren. Een bulk emoties, vastgezet in een lijf vol wantrouwen. Ik nodig haar uit dieper in dat lichaam te zakken. Maar tussen haar hoofd en haar tenen lag een oceaan van vastgevroren tranen. 

Ik weet dat ik die tranen zelf voor haar kan huilen. Dat heb ik immers al zo vaak gedaan. Zo kan ik het in energie toch kanaliseren en wegdragen. Terwijl ik hieraan denk, hoor ik heel duidelijk: "Nee. Ze mag het zelf doen. Want juist dít heeft ze nodig om te ervaren." 

In mijn zachte energetische omhelzing nodig ik haar uit haar tranen te laten vloeien. De pijn te voelen, die zich op zoveel plekken in haar lijf had vastgezet. Ik begeleid haar met mijn handen naar de punten die de aandacht vragen en voel langzaam maar steeds zekerder de blokkades verdampen. 

Waar ze binnenkwam als schichtig meisje dat als een hert in koplampen leek te kijken, haar lichaam verstard en haar benen strak gespannen om zo in elk moment weg te kunnen rennen, lijkt ze nu als was in mijn handen. Ik voel haar angst smelten. Haar lijf ontspannen. Haar gezicht verzachten. 

"Kun je me beloven dat jij jezelf vanaf nu geen geweld meer aandoet?", hoor ik mezelf vragen. 

Even blijft het stil. Maar met haar hoofd maakt ze een klein knikje. 

"Ik wil het je horen zeggen", zeg ik. 

"Ik wil het wel, maar ik kan het niet", zegt zij - ietwat bedrukt. 

Ik voel even mee. "Kan het zijn dat je het te groot maakt?" 

"Ja", zegt ze. 

"Wat is de stap die je nu al wel kunt zetten?" 

Weer volgt een korte stilte. Daarop een antwoord: "Ik mag alle emoties die ik ervaar voelen. Hoef ze niet meer te verstoppen." 

"Want weet je wat het is", zei ze. "Ik kan het aan". "Ik weet nu dat ik mezelf kan dragen". 

Langzaam vullen deze woorden de kamer. In haar strenge overtuiging leken ze misschien klein. Maar holy moly, no way. Dit is HUGE! Mijn hart maakt een sprongetje. 

"Voel je wat dit betekent?", vraag ik. Een energie vol licht en ruimte in haar en om ons heen. "Ja", zegt ze. En ik voel haar hart gloeien van trots. 

Ik plaats mijn handen op haar voeten om haar te aarden. Geleidelijk aan voel ik de energie doorstromen tot in haar tenen en voel ik haar voeten energetisch stevig geworteld in de grond. 

Met een dikke knuffel sluiten we de sessie af. Terwijl ik thee inschenk, zie ik haar verbaasd op de bank plaatsnemen. 

"Wow", zegt ze. Zoals ik me nu voel, heb ik me nog nooit gevoeld. "Ik voel me écht veilig". 

Ineens horen we in de ruimte Fia uit de speakers komen met haar nummer 'Root'. Alsof het zo gepland is. De perfecte samenvatting van wat zich zojuist heeft gemanifesteerd. 

"Feet on the earth, supported by her. I'm safe in this body I am". 

"Feet on the earth, supported by her. I'm safe in this body I am". 

Wil jij je weer veilig en 100% in verbinding met jezelf en je lichaam voelen? Of ben je benieuwd wat een sessie bij mij nog meer voor je kan doen? Stuur me een berichtje, ik ben er voor jou.

N.B. De uitgelichte foto bij deze post is i.v.m. privacy niet afkomstig van de sessie die ik hier beschrijf, maar van een Ice Queen Sessie.

Reactie plaatsen